MENJAR O NO MENJAR, AQUESTA ÉS LA QÜESTIÓ

eat or notCom a dietista/nutricionista i professora de nutrició durant més de 10 anys, sovint hem fan preguntes, algunes noves, però n’hi ha algunes que sempre es repeteixen. Una de les que apareix varies vegades l’any és:

“Però si no menjo, per què no m’aprimo?”

I AQUESTA és la pregunta, i AQUESTA és la resposta, ambdues alhora. Jo simplement responc: “Doncs és per això que t’aprimes, probablement no estas menjant lo suficient i necessites MENJAR per perdre pes.”

“Si home!!! I com pot ser això?!” 

Xavi4blog2

Si t’has quedat igual d’al·lucinat que aquest nen de la foto quan ho has llegit, ja t’asseguro és veritat! Moltes vegades has de menjar més per perdre pes. Aquest és un concepte que molta gent no arriba a entendre, així que intentarè dedicar aquest post a aclarir dubtes al voltant d’aquest tema.

Comencem amb unes quantes afirmacions que has d’acceptar. Has de fer una mica de DESCONEIXEMENT abans d’APRENDRE. Pot ser difícil de creure, però espero que ho facis quan acabis de llegir aquest post. Tingues present això: ON vas aprendre el que saps de nutrició? Quins estudis nutricionals tenia aquesta/es persona/es, web, metge o infermera? Un cop et puguis contestar aquestes preguntes, comença a llegir amb la ment ben oberta!

Mites desterrats, comencem amb els bàsics:

1. Les calories NO SÓN enemigues

2. Els HIDRATS DE CARBONI no són l’enemic

3. Saltar-se àpats NO és una manera sana de perdre pes.

Entrem en detall en cadascun d’aquests temes. Potser un dia trio un d’aquests temes i faig un post sencer, depenent del que us interessi. Ara per ara, no vull que us atabaleu, comencem a poc a poc… I recordeu, desconeixement abans que puguis tornar a aprendre.

  • LES CALORIES NO SÓN LES ENEMIGUES

Segur que no! Sense les calories, ens moriríem. De fet, l’únic moment que no les necessitem, és quan  estem morts! Les calories són l’energia que ens aporta el menjar. I l’energia és el que ens permet treballar. El teu cos SEMPRE esta treballant. 24/7. Sense parar. Mentre dormim, treballem, juguem… Tenim trilions de cel.lules en els nostres cossos i totes i cadascuna d’elles necessita calories per sobreviure, i aquestes calories provenen dels aliments que ingerim. Les nostres cel.lules també tenen un temps determinat de vida, i la quantitat de temps que viuen depèn molt de com les alimentem i si ho fem amb els aliments adequats. Si ho fas bé, tindràs més possibilitats de viure més temps, i amb una vida més saludable.

I need you

Necessito que tú m’alimentis / Necesito que tu me alimentes

  • ELS HIDRATS DE CARBONI NO SÓN ELS ENEMICS

Veritat! De fet, m’enfado quan la gent deixa d’ingerir hidrats de carboni. Si coneixes algú que hagi començat dietètica durant, més o menys, la mateixa època que ho vaig fer jo, almenys a EEUU, sabràs com s’enfada al sentir aquestes mentides: “Els hidrats de carboni engreixen!” o “Els hydrates de carboni no són bons per tu”. Tot això és gràcies al nostre “bon” amic Dr. Atkins i la seva “dieta Atkins”. El Dr. Atkins era un cardiòleg que NO va fer mai NI UNA classe de nutrició, i que va morir d’un atac de cor quan tenia 73 anys, però va revolucionar el món de la “dieta” amb la seva “dieta Atkins”. Encara continua sent bastant popular i consisteix en baixes quantitats de hidrats de carboni i elevades quantitats de proteïnes i greixos, sense fècules. Penseu que això era durant els anys 70, i ja sabem que és millor no creure a tothom quan parlem de nutrició. Sabíeu que els metges no han de fer NI UNA classe de nutrició als EEUU? Per això ens tenen a nosaltres, als dietistes, que ens passem anys i anys només estudiant nutrició.

Tornant als hidrats de carboni… No, no són els enemics. Lluny d’això, els hidrats de carboni són el primer element en la cadena d’aliments que aporta energia a la vida en la Terra. Sense els hidrats de carboni, no tindríem ni proteïnes ni greixos! Penseu en la dieta dels animals que mengeu… Normalment són vegetarians, i tot el que mengen San hidrats de carboni! L’herba, el blat de moro, i moltes altres verdures i fècules, però tot i així, a nosaltres ens aporten proteïnes. Això és perquè les herbes es transformen en hidrats de carboni i proteïnes. I si menges peix, els més petit dels peixos també menjava herba. Tot comença amb els hidrats de carboni. Llavors, per què tenen aquesta mala reputació?

carbohydrates

Quan el metge et diu que els hidrats de carboni són la raó per la qual la gent estan grassos, tu te’l creus. Però, quan mengem QUALSEVOL cosa en excés, t’engreixes. Les proteïnes també engreixen! El problema és que la gent agrupa tots els hidrats de carboni per igual, i tots no són el mateix. Alguns dels hidrats de carboni “simples” o sucres “simples” els trobem en els productes de bolleria, begudes ensucrades (refrescs), menjar ràpid… En altres paraules, l’anomenat “fast food”. La gran majoria de gent AUGMENTARÀ de pes amb aquest tipus de menjar. Els sucres simples (especialment els HFCS – xarop de blat de moro amb elevada quantitat de fructosa- que està inventat pels humans) i la sacarosa (el sucre de taula) son hidrats de carboni que volem evitar el màxim possible. L’única manera d’evitar-los és llegint els ingredients de cada una de les etiquetes dels aliments.

Tots els altres hidrats de carboni són bons per tu, PERÒ assegura-te’n que els ingereixes en la seva forma original, tant com et sigui possible. Per això, és molt millor menjar-te una poma que beure’t un suc de poma. La poma té molt nutrients, incluint la fibra de la pell, que ens ajuda a controlar com de ràpid s’absorbeixen els hidrats de carboni a la sang. Un vas petit de suc (240ml) conté entre 4-6 pomes. Et podries menjar 4-6 pomes de cop? I et podries menjar 4-6 pomes a la mateixa velocitat que et veus un vas petit de suc de poma? Ja veus que l’opció més sana és normalment la que té menys “mans humanes” entremig. Si tens aquesta premissa com a norma, els hidrats de carboni NO són el teu enemic. Els que si que és l’enemic és menjar massa, compulsivament i hidrats de carboni “no saludables”.

L’altre punt sobre els hidrats de carboni… per què els necessitem? Els necessitem perquè són la font principal d’aliment per les cel.lules del nostre cervell, nervis i les del sistema musculo-esquelètic. Semblen bastant importants, no trobes?

  • SALTAR-SE ÀPATS NO ÉS LA MILLOR MANERA DE PERDRE PES

Ni és saludable. Aquest “truc” deixa de funcionar en algun moment, i el teu cos s’acostuma a saltar-se àpats, cosa que no ès un hàbit sa perquè esta treballant per sota de la seva capacitat. Quan ens saltem un àpat sovint:

1) et sents mes cansat i lent;

2) estas adormit i amb poca paciència;

3) menges més del normal en el següent àpat;

4) tant et fa el que mengis ja que lo únic que tens és gana i vols menjar, QUALSEVOL COSA!

5) tens una agenda tant apretada que no tens temps per parar i menjar, llavors entenc que tampoc tindràs temps de fer exercici.

empty plate

Llavors, si, al principi, si et saltes un àpat aquí i un allà, probablement perdis pes, però en una dieta amb resultats a llarga distància això no serà suficient. No ajudarà i el més important, NO és l’opció més saludable per la teva vida. El teu cos necessita una MÍNIMA quantitat de calories pel seu funcionament òptim. Observa que he dit “òptim”, no simplement “per funcionar”. Pots funcionar de manera “famolenca”, però no funcionarà de manera òptima. Quan menges molt menys del que necessites, el teu cos no sap si és una situació en la que tu no trobes menjar o si estàs triant no menjar. Ell no sap que tens una botiga plena de menjar a la cantonada, o una nevera plena fins dalt a la cuina. El teu cos pensa que estàs enmig d’una catàstrofe que t’impedeix físicament trobar aliments. Entra en un modo emergència i passa a ser molt eficient a l’hora de fer-ho tot. Aquest període també es coneix com “període d’inanició”. És una resposta natural de l’organisme per un període llarg de restricció de calories. Amb la intenció de sobreviure aquest període d’intensa gana (penseu en els que sobrevivien fa milers d’anys), el nostre cos necessita estalviar calories per tal de mantindre’s viu. Quan arribes a aquest punt, el metabolisme s’enlenteix tant que deixes de perdre pes. I no és fins que tornes a menjar de manera normal que el metabolisme s’activa altre cop i llavors comences a perdre pes altre cop. A vegades, la gent se sotmet a severs períodes d’inanició durant 2, 3 o 4 setmanes que quan ja han acabat amb la “dieta”, els hi és igual tot i comencen a menjar qualsevol cosa, i de tot, en qualsevol moment. És llavors quan tornen a guanyar pes molt ràpid perquè ara el que fan és excedir-se en les seves necessitats calòriques.

A vegades em trobo preguntant a la gent que vol el meu consell: Per què vols perdre pes? (Sempre començo amb per lo bàsic). Si em contesten una cosa així com “Vull veure’m millor”… Els hi dic que no els puc ajudar. I, no puc. Tinc un bloqueig mental per la gent que simplement vol perdre pes per veure’s més prima o millor. No ho jutjo, però la vida és molt més que això. L’ÚNICA raó per la qual algú hauria de perdre pes és per ser una persona més sana i augmentar la quantitat i la qualitat de la seva vida. Si les teves raons són simplement el “bikini body”, estar espectacular per un casament” o “que els texans no t’entren”, llavors, no tinc res a dir. Molt llibres d’auto-dieta t’ajudaràn, n’estic segura, durant una temporada.

Per acabar, deixeu-me dir una de les meves frases preferides. És del filòsof Hipocrates i va dir: “Deixeu que els aliments siguin la vostre medicina”. I a través de les meves classes, i ara els meus posts, i en la vida en general, això és el que intento fer. Realment crec que els aliments han i haurien de ser la nostre medicina per les malalties cròniques i un mètode de prevenció en aquesta societat d’ara. Si molts de nosaltres ho creiem:

– Utilitzaríem menys diners en la construcció d’hospitals i més per escoles

-Menys diners per enriquir certes companyies farmacèutiques i més per menjar aliments no processats

-Perdríem menys temps en “tindre” un aspecte determinat i invertiríem més temps en menjar els aliments adequats i TORNANT A LO BÀSIC!

Ara es el teu torn. Quina és la teva experiència?

COMER O NO COMER, ESA ES LA CUESTIÓN

Como dietista/nutricionista y profesora de nutrición durante más de 10 años, a menudo me hacen preguntas, algunas nuevas, pero hay algunas que siempre aparecen. Una de las que se repite varias veces al año es:

“Pero si no como, ¿Por que no me adelgazo?”

Y ESTA es la pregunta, y ESTA es la respuesta, las dos al mismo tiempo. Yo simplemente respondo: “Pues es por esto que no pierdes peso, probablemente no estas comiendo lo suficiente y necesitas COMER para perder peso.”

“¡¡¡Si hombre!!! ¿Y como puede ser esto?”

Quizás te has quedado igual de alucinando que este niño de la foto cuando lo has leido, pero ¡es verdad! Muchas veces tienes que comer más para perder peso. Este es un concepto que mucha gente no llega a entender, así que intentaré dedicar este post a aclarar dudas alrededor de este tema.

Empecemos con unas cuantas verdades que debes aceptar. Tienes que hacer un poco de DESCONOCIMIENTO antes de APRENDER. Puede ser difícil de creer, pero espero que lo hagas cuando acabes de leer este post. Ten presente esto: DONDE aprendiste lo que sabes de nutrición? Que estudios nutricionales tiene este/a persona/as, web, médico o enfermera? Una vez te hayas contestado estas preguntas, empieza a leer con la mente abierta!

Mitos desterrados, empezemos por lo básico:

1.Las calorías NO SON enemigas

2. Los HIDRATOS DE CARBONO no son el enemigo

3. Saltarse comidas NO es una manera sana de perder peso.

  • LAS CALORÍAS NO SON LAS ENEMIGAS

Seguro que no! Sin las calorías, nos moriríamos. De hecho, el único momento que no las necesitamos, es cuando estamos muertos! Las calorías son la energia que nos aporta la comida. Y la energia es la que nos permite trabajar. Tu cuerpo SIEMPRE esta trabajando. 24/7. Sin parar. Mientras dormimos, trabajamos, jugamos… Tenemos trilliones de células en nuestro cuerpo y todas y cada una de ellas necesita calorías para sobrevivir. Y estas calorías provienen de los alimentos que ingerimos. Nuestras células también tienen un tiempo determinado de vida y la cantidad de tiempo que viven depende mucho de cómo las alimentemos y si lo hacemos con los alimentos adecuados. Si lo haces bien, tendras más posibilidades de vivir más tiempo y con una vida más saludable.

  • LOS HIDRATOS DE CARBONO NO SON LOS ENEMIGOS

Verdad! De hecho, me enfado cuando la gente deja de ingerir hidratos de carbono. Si conoces a alguien que empezó dietética durante, más o menos, la misma época que yo, almenos en EUA, sabrás como se enfada al oir estas mentiras: “Los hidratos de carbono engordan!” o “Los hidratos de carbono no son buenos para ti”. Todo esto es gracias a nuestro “buen” amigo Dr. Atkins y su “dieta Atkins”. El Dr. Atkins era un cardiologo que no hizo nunca NI UNA clase de nutrición, y que murió de un ataque al corazón cuando tenía 73 años, pero revolucionó el mundo de la “dieta” con su “dieta Atkins”. Aún continúa siendo bastante popular y consiste en bajas cantidades de hidratos de carbono, elevadas cantidades de proteínas y grasas, sin féculas. Pensad que esto era en los años 70, y ya sabemos que es mejor no creer a todo el mundo cuando hablamos de nutrición. Sabíais que los médicos no han de hacer NI UNA clase de nutrición en los EUA? Por eso nos tienen a nosotros, los dietistas, que nos pasamos años y años solo estudiando nutrición.

Volviendo a los hidratos de carbono… no, no son los enemigos. Lejos de esto, los hidratos de carbono son el primer elemento de la cadena de alimentos que aporta energía a la vida en la Tierra. Sin los hidratos de carbono, no tendríamos proteínas, ni grasas! Pensad en la dieta de los animales que coméis… normalmente son vegetarianos, y todo lo que comen son hidratos de carbono! La hierba, el maíz, y muchas otras verduras y féculas, pero aún así a nosotros nos aportan proteínas. Esto es porque la hierba se transforma en hidratos de carbono y proteína. Y si comes pescado, el mas pequeño de los pescados también comía hierba. Todo empieza en los hidratos de carbono. Entonces,¿Por que tienen esta mala reputación?

Cuando el médico te dice que los hidratos de carbono son la razón por la cual la gente esta gorda, tu te lo crees. Pero, cuando comemos CUALQUIER cosa en exceso, nos engordamos. Las proteínas también engordan! El problema es que la gente engloba todos los hidratos de carbono por igual, y todos no son lo mismo. Algunos de los hidratos de carbono “simples” o azúcares “simples” los encontramos en productos como bollería, bebidas azucaradas (refrescos), comida rápida… En otras palabras lo comunmente dicho “comida basura”. La gran mayoría de gente AUMENTARÁ de peso con este tipo de comida. Los azúcares simples (especialmente los HFCS –jarabe de maíz con elevada fructosa- que esta inventado por los humanos) y la sacarosa (el azúcar de mesa) son hidratos de carbono que queremos evitar lo máximo posible. La única manera de evitarlos es leyendo los ingredients de cada una de las etiquetas de los alimentos.

Todos los otros hidratos de carbono son buenos para ti, PERO asegúrate que los ingieres en su forma original, tanto como te sea possible. Por eso, es mucho mejor comerte una manzana que beberte el zumo de manzana. La manzana tiene muchos nutrientes, incluyendo la fibra que ayuda a controlar como de rápido se absorben los hidratos de carbono en la sangre. Un vaso pequeño de zumo (240 ml) tiene entre 4-6 manzanas. Te podrías comer 4-6 manzanar de golpre? Te podrías comer 4-6 manzanas a la misma velocidad que te bebes un vaso pequeño de zumo de manzana? Ya ves que la opción mas sana es normalmente la que tiene menos “manos humanas” entremedio. Si tienes esta premisa como norma, los hidratos de carbono NO son tu enemigo. Lo que si que es tu enemigo es comer demasiado, compulsivamente y comer hidratos de carbono “no saludables”

El otro punto sobre los hidratos de carbono…¿Por que los necesitamos? Los necesitamos porque son la fuente principal de alimento de las celulas de nuestro cerebro, nervios y celulas musculoesqueléticas. Parecen bastante importantes, no te parece?

  • SALTARSE COMIDAS NO ES LA MEJOR FORMA DE PERDER PESO

Ni es saludable. Este “truco” deja de funcionar en algun momento, y tu cuerpo se acostumbra a saltarse comidas, cosa que no es un hábito sano porque esta trabajando por debajo de su capacidad. Cuando nos saltamos una comida:

1) te sientes mas cansado y lento;

2) estas adormilado y con poca paciencia;

3) comes mas de lo normal en la siguiente comida;

4) te da igual lo que comas ya que lo único que tienes es hambre y quieres comer, CUALQUIER COSA!

5) tienes una agenda tan llena que no tienes tiempo de parar y comer, entonces entiendo que tampoco tendrás tiempo de hacer ejercicio.

Entonces, si, al principio, si te saltas una comida aquí y alla, probablemente pierdas peso, pero en una dieta con resultados a larga distancia esto no será suficiente, no ayudará y lo mas importante, no es la opción mas saludable para tu vida. Tu cuerpo necesita una MÍNIMA cantidad de calorías para su funcionamiento óptimo. Observa que he dicho “óptimo”, no simplemente “para funcionar”. Puedes funcionar de manera “hambrienta”, pero no funcionará de manera óptima. Cuando comes mucho menos de lo que tu cuerpo necesita, tu cuerpo no sabe si estas en un situación en la que tu no encuentras comida o si estas escogiendo no comer. Ya que tu cuerpo no sabe que tienes una tienda llena de comida en la esquina, o una nevera llena hasta arriba en la cocina, tu cuerpo piensa que estas en medio de una catástrofe que te impide físicamente encontrar alimentos. Entra en un modo de emergencia y pasa a ser muy eficiente cuando tiene que hacerlo todo. Este período también se conoce como “período de inanición”. Es una respuesta natural del organismo en un tiempo largo de restricción de calorías. Con la intención de sobrevivir este período de intensa hambre (pensad en los que sobrevivían hace miles de años), nuestro cuerpo necesita ahorrar calorías para mantenerse vivo. Cuando llegas a este punto, el metabolismo se enlentece tanto que dejas de perder peso. Y no es hasta que vuelves a comer de manera normal que el metabolismo se activa otra vez. A veces la gente se somete a severos períodos de inanición durante 2, 3 o 4 semanas que cuando han acabado con la “dieta”, les da igual y empiezan a comer cualquier cosa, a cualquier hora y es entonces cuando vuelven a ganar peso muy rápido porque ahora lo que hacen es excederse en sus necesidades calóricas.

A veces me encuentro a mi misma preguntado a la gente que quiere mi consejo: Por que quieres perder peso? (Siempre empiezo por lo básico). Si me contestan una cosa como “Quiero verme mejor”, les digo que no los puedo ayudar. Y, no puedo. Tengo un bloqueo mental para la gente que simplemente quiere perder peso para verse mas delgada o mejor. No lo juzgo, pero la vida es mucho mas que eso. La ÚNICA razón por la que se debería perder peso es para ser una persona mas sana y aumentar la cantidad y calidad de vida. Si tus razones son simplemente el “bikini body”, estar espectacular para una boda o “que los tejanos no te entran”, entonces, no tengo nada que decir. Hay muchos libros de auto-ayuda te ayudarán, estoy segura, durante una temporada.

Para acabar, dejadme decir una de mis frases preferidas. Es del filósofo Hipocrates y dijo: “Dejad que los alimentos sean nuestra medicina”, y a través de mis clases, y ahora de mis posts, y en la vida en general, esto es lo que intento hacer. Realmente creo que los alimentos deben y deberían ser nuestra medicina para las enfermedades crónicas y un método de prevención en esta sociedad actual. Si muchos de nosotros lo creemos:

-Utilizaremos menos dinero en la construcción de hospitales y mas para escuelas

-Menos dinero para enriquecer ciertas compañias farmacéuticas y mas para alimentos no procesados

-Perderíamos menos el tiempo en “tener” un aspect determinado y invertiríamos mas tiempo en comer los alimentos adecuados y VOLVIENDO A LO BÁSICO!

Ahora es tu turno, ¿Cual es tu experiencia?

TO EAT OR NOT TO EAT, THAT IS THE QUESTION

As a dietitian/nutritionist and professor of nutrition science for over 10 years, I am frequently asked questions, some of which are new, some of which always come back. One that repeats itself several times a year is this:

“But I don’t eat, why am I not losing weight?”

And THAT is the question, AND THAT is the answer, both at the same time. I simply say: “Well, that is why you are not losing weight, you are probably not eating enough and you need to EAT to lose weight.”

“No way!!! How can that be?”

You may look as amazed as this baby when you read this, but it is true! Many times, you have to eat more to lose weight. This is a concept that many people simply do not understand, so I will try to dedicate this blog to clear some myths around this topic.

Let’s start with a few clarifications that you need to accept. It will take some UNLEARNING before you can RELEARN. It may be hard to believe, but I hope I make you a believer by the end of this blog. Consider this: WHERE did you learn your nutrition knowledge? What nutritional science background did that person, that website, that doctor, that nurse have? Once you can answer those questions to yourself, start reading with an open heart!

Myths debunked, starting with the basics:

1.Calories ARE NOT the enemy.

2. CARBOHYDRATES are not the enemy.

3. Skipping meals is NOT a healthy way to lose weight.

Let’s get into some details of each of these myths. I may take some of these topics and do an entire blog on each, depending on what you guys want. For now, I don’t want to overwhelm anybody, so let’s start slow… and remember, unlearn before you can relearn.

  • CALORIES ARE NOT THE ENEMY

They sure are not! Without calories, we simply would die. In fact, that is the only time we don’t need them, when we are dead! Calories are the energy that comes from our foods. And energy is the ability to do work. Your body is ALWAYS working. 24/7. Non-stop. While we sleep, work, play. We have trillions of cells in our bodies and each and every one of them requires calories to survive, and those calories come from the food that you eat. Our cells also have a lifespan, and how long they live is very much dependent on you feeding them the appropriate foods. In turn, you will be much more likely to live a longer, and healthier life.

  • CARBOHYDRATES ARE NOT THE ENEMY

So true! In fact, I get angered when people put down carbohydrates. If you know anyone that started dietetics at around the same time I did, at least in the U.S., you will know how annoying it is to hear the lies: “carbohydrates are fattening!” or “but carbs are not good for you”. This is all thanks to our “good” friend Dr. Atkins and his “Atkins diet”. Dr. Atkins was a cardiologist who never took ONE nutrition science course, and who died of a heart attack at the age of 73, but revolutionized the “diet” world with his “Atkins diet”. This is still quite popular and it consists of a low carbohydrate, high protein, and high fat diet, with no starches. However, that was the 70s, and we know better not to believe whoever when it comes to nutrition. Did you know doctors don’t have to take ONE nutrition course? That is why they have us, dietitians, to take years and years of only nutrition courses.

Back to carbohydrates… no, they are not the enemy. Far from it, carbohydrates are the first link in the food chain that supports all life on Earth. Without carbohydrates, we would not have protein, nor fat! Think about the diet of those animals that you eat… they are normally vegan, and carbohydrates is all they eat! Grass, corn, or some other vegetable and starch, but yet they provide us with protein, that’s because plants make carbohydrates and protein. And if you eat fish, the smallest of those fish was also eating plants. It all starts with carbohydrates. So, why the bad reputation?

When a doctor tells you that carbohydrates are the reason that people are fat, you believe them. But, when you eat ANYTHING in excess, you gain weight. Protein can also make you fat! The problem is that people look at all carbohydrates the same way, and they are not all the same. Some of the “simple” carbohydrates, or “simple sugars” are found in bakery goods, soda drinks, fast foods, in other words junk food. Most people WILL gain weight on junk food. The simple sugars (especially HFCS – High Fructose Corn Syrup, which is man-made) and sucrose (table sugar) are the carbohydrates that you want to avoid as much as possible. The only way to avoid these is by reading Ingredients Lists in food labels.

All other carbohydrates are healthy for you, BUT make sure that you always eat food with carbohydrates in its original form, as permitted. For instance, it is much better for your health to eat an apple than to drink a glass of apple juice. The apple has many more nutrients, including fiber from the skin, which helps you control how quickly you absorb carbohydrates into your blood. A small glass of juice (8 oz) has anywhere between 4-6 apples in it. Could you eat 4 to 6 apples in one sitting? And could you eat 4-6 apples at the same speed that you drink a small glass of apple juice? So, the healthier choice is normally the one that has had the least amount of “human hands” in the mix. And when you stick to that rule, your carbohydrates are NOT your enemy. What is always the enemy is eating too much, eating impulsively, and eating the “junk” carbohydrates.

The other thing about carbohydrates… why do we even need them? We need them because they are the primary food source for our brain cells, nerves and skeletal muscle cells. Sounds pretty important, doesn’t it?

  • SKIPPING MEALS IS NOT A HEALTHY WAY TO LOSE WEIGHT

Not only it is not healthy. The “trick” stops working eventually, AND your body gets used to skipping meals, which is also not a healthy habit because it is working below its full capacity. When you skip meals you are more likely to:

1) feel more tired and sluggish;

2) feel sleepy and short-tempered;

3) over-eat on your next meal;

4) not care about what you eat because you are so hungry, and you just want food, ANY food!

5) have such a busy schedule that you cannot find the time to stop and eat, so you are not likely to find the time to exercise either.

So, yes, at the beginning, if you skip a meal here and there, you are likely to lose weight, but long-term dieting alone does not help, and more importantly, it is not a healthy approach to your life. Your body requires a certain MINIMUM amount of calories to function optimally. Notice I said “optimally”, not simply “to function”. You can function starving yourself, but you will not function optimally. When you eat much less than what your body requires, your body does not know whether you are in a situation where you are not finding food to eat, or you are choosing not to eat. Since your body does not know that there is a store full of food around the corner, or a fridge full of food in your kitchen, your body thinks you are going through some sort of catastrophe that is physically keeping you from reaching food, so it goes into an emergency mode, and it becomes more and more efficient at doing everything. This is also known as the “starvation mode”. This is a natural response to long-term calorie restriction. In an attempt to survive a severe hunger period (think survival thousands of years ago), the body needs to save calories to stay alive. When you get to this point, your metabolism slows down so much that you stop losing weight. And it is not until you start eating normally again that your metabolism speeds up again and you start losing weight again. However, sometimes people starve themselves so severely for 2, 3, or 4 weeks that by the time they are done with their “diet”, they don’t care anymore and start eating anything, and everything all the time, and so the weight comes back really quickly because now you are exceeding your caloric needs.

I often find myself asking people that want my expertise: “WHY do you want to lose weight?” (I always start with the basics). If they answer anything remotely close to “I want to look better”, I tell them that I cannot help them. And, I can’t. I have a mental block to people that want to lose weight just to look better. No judgment, but life is about so much more. The ONLY reason that anyone should want to lose weight is because it will make him or her a healthier person, and increase their quantity AND quality of life. If your reasons have anything to do with “bikini body”, “preparing for a wedding”, or “my new jeans won’t fit”, then I don’t want anything to do with it, and many self-help diet books will help you, I’m sure, for a while.

In closing, let me end by using one of my favorite quotes. It was the philosopher Hippocrates that said: “Let food be the medicine”, and through my teaching, now my blogs, and life in general, that is what I try to do. I truly believe that food is and should be our medicine for most chronic, preventable diseases lived in today’s society. Only if more of us believed:

-We would use less money to build hospitals, and more to build schools.

-Less money to enrich pharmaceutical companies, and more to eat wholesome foods.

-Less time trying to “look” a certain way, and more time eating the right foods and going BACK TO BASICS!

Now it’s your turn. What is your experience? 

By | 2016-03-05T06:00:00+00:00 5 març, 2016|Dietes|0 Comentaris